Stadswoning naar ontwerp van Guillaume Monnier

Beschrijving

Onderkelderd rijhuis van twee bouwlagen onder plat dak, naar ontwerp van architect Guillaume Monnier (Gent) van 1936. Het opgaand muurwerk is gemetseld met gele bakstenen in halfsteensverband met dieperliggende horizontale voegen op een arduinen plint. Betonnen banden geven de gevel een horizontaliserend accent. De dakrand is bekleed met geglazuurde dakpannen. Rechthoekige vensters met vernieuwd schrijnwerk. Het driezijdig, erkervormig bovenvenster is gevat in een verdiepte nis met getrapte dagkanten. Rechts van de inspringende voordeur is in de plint een eenvoudige voetenschraper aangebracht en erboven een aansluiting voor een buitenkraantje.

• Stadsarchief Gent, Bouwaanvragen particuliere woningen, G12, 1936/S/60.
  • Artesis Hogeschool Antwerpen, Opleiding Monumenten – en Landschapszorg, 1ste master, Onuitgegeven nota’s Madelijn Corver, 2011-2012.

Auteurs: Lanclus, Kathleen