Burgerhuis naar ontwerp van Van den Hende

Beschrijving

Rijhuis van drie bouwlagen onder zadeldak naar ontwerp van architect Van den Hende van 1935. Bakstenen gevelparement gevarieerd met gepleisterde gevelvlakken en arduinen plint. De asymmetrie in de gevelopbouw, de decoratieve metselverbanden, en de erker verwijzen naar de expressionistische architectuur van de Amsterdamse School. Breed gepleisterd gevelvlak onder de overstekende houten kroonlijst op klossen. Opschuivend benedenraam met rolluik. Rechthoekige bovenvensters met vernieuwd schrijnwerk. Verdiepte rechthoekige deur met behouden schrijnwerk en bovenlicht met glas-in-loodraampje.

• Stadsarchief Gent, Bouwaanvragen particuliere woningen, G12, 1935/S/51.
  • Artesis Hogeschool Antwerpen, Opleiding Monumenten – en Landschapszorg, 1ste master, Onuitgegeven nota’s Ellen Klompmaker, 2011-2012.

Auteurs: Lanclus, Kathleen