Burgerhuis naar ontwerp van Edgar Celie

Beschrijving

Rijhuis van twee bouwlagen onder plat dak naar ontwerp van 1938 van architect Edgar Celie (Sint-Amandsberg), zie gevelsteen in onderbouw rechts. Recent toegevoegde dakverdieping in kubusvormig volume. Bakstenen metselwerk met verwerking van blauwe hardsteen voor onderbouw, dorpels en kroonlijst. Typerend gebruik van rode baksteen in decoratieve metselverbanden, vooral als halfzuilen aan weerszij van het rechthoekig bovenvenster, en dieperliggende horizontale voegen. Duidelijk afgelijnde begane grond door baksteenfries met muizentand. Rechthoekige vensters met behouden houtwerk, glasraam in bovenlicht met geometrische motieven. Benedenvenster met rolluik. Hoekig geplaatst bovenvenster met arduinen dorpel en geprofileerde kroonlijst. Deur met behouden rooster.

• Stadsarchief Gent, Bouwaanvragen particuliere woningen, G12, 1938/S/54.
  • Artesis Hogeschool Antwerpen, Opleiding Monumenten – en Landschapszorg, 1ste master, Onuitgegeven nota’s Kenneth Van Caenegem en Julie Verhelst, 2011-2012.

Auteurs: Lanclus, Kathleen