erfgoedobject

Appartementsgebouw naar ontwerp van R. Kesteleyn

bouwkundig element
ID
214989
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/214989

Juridische gevolgen

Beschrijving

Het klein appartementsgebouw (volgens de bouwaanvraag 4 woongelegenheden) van drie bouwlagen en een dakverdieping in het zadeldak (rode pannen) is gebouwd naar een ontwerp van architect Robert Kesteleyn (Gent) van 1959, de naam van de architect is verwerkt in de arduinen plint links van de deur. De strakke horizontale gevelopbouw vertoont een licht uitspringende bovenbouw voorzien van brede venterregisters, en wordt afgelijnd door een houten kroonlijst. Het bakstenen gevelparement van de bovenbouw contrasteert met het natuurstenen parement (grijze leisteen) in onregelmatig verband van de pui, afgelijnd door een brede gevelband van gebouchardeerd beton. In de vensterregisters accentueren mozaïekpanelen (volgens het bouwplan Venetiaanse mozaïek) de travee-indeling. De brede vensters bewaren nog de oorspronkelijke metalen ramen.

  • Stadsarchief Gent, Bouwaanvragen particuliere woningen, G12, 1959/S/26.
  • Artesis Hogeschool Antwerpen, Opleiding Monumenten – en Landschapszorg, 1ste master, Onuitgegeven nota’s Charlotte Loosen en Maxime Poulain, 2011-2012.

Auteurs: Lanclus, Kathleen
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Appartementsgebouw naar ontwerp van R. Kesteleyn [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/214989 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.