• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Dorpskom Sint-Amands

• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpskom Sint-Amands

Beschrijving

Aan de rooilijn palend dubbelhuis, heden van vier traveeën en één bouwlaag met verhoogde begane grond, zadeldak en dakkapel (Vlaamse pannen), opklimmend tot het vierde kwart van de 17de eeuw of de 18de eeuw.

Verankerde, recent gecementeerde lijst- en zijpuntgevels, aan westzijde met aandak op consoles. Dakkapel met rechthoekig venster in zandstenen omlijsting onder driezijdig fronton. Spiegelboogdeur met rocaille-inslag, voorzien van middenkalf, geprofileerde, arduinen omlijsting met neuten, sluitsteen en waterlijst, waarop steenmerk(en) uit het vierde kwart van de 17de eeuw en de 18de eeuw van de familie Van Reck. Aangepaste, rechthoekige vensters; vernieuwd schrijnwerk.

Auteurs: Plomteux, Greet; De Sadeleer, Sibylle