• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning

Beschrijving

Ruime dorpswoning met dubbelhuisopstand van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (kunstleien) met de nok parallel aan de straat. Met schijnvoegen gecementeerde lijstgevel, opgesmukt met tegelfriezen en aansluitend bij het karakteristieke uitzicht uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. De woning werd kadastraal geregistreerd in 1915 als 'gedeeltelijke herbouwing' voor Depierre-Busscher Remi, gepensionneerde officier.

Een moeilijk leesbare gevelcartouche verwijst naar "P.?. Beesemans cimenteur brevete ……. Louvain". Eenvoudige rechthoekige vensters met bewaard schrijnwerk op beschilderde lekdrempels, voorheen beluikt op de begane grond, zie bewaarde luikduimen. Rechthoekige deur in vlakke beschilderde omlijsting met voetschraperholte rechts. Aflijnende houten kroonlijst.

Rechter zijgevel met trompe l’oeil-venster.

Later aanbouwsel rechts, qua uitzicht min of meer aansluitend bij het hoofdgebouw en in 1929 kadastraal geregistreerd als 'vergroting'.

• Kadasterarchief Vlaams-Brabant, Steenokkerzeel, 2de afdeling Melsbroek, sectie C, Mutatieschetsen 1915/5, 1929/42.