Landhuis in cottagestijl

Beschrijving

Landhuis in cottagestijl gebouwd in opdracht van W. Wirth, naar een ontwerp door de architect Gerard De Ridder uit 1912. Samen opgetrokken met de aanpalende villa’s Berger en Schneider. Vrijstaand gebouw ten midden van een grote tuin, twee bouwlagen en vier traveeën onder leien mansardedak. Vandaag witgeschilderde baksteenbouw, waarvan het authentieke door een recente renovatie werd aangetast. Pittoresk bouwvolume op een verhoogde begane grond, geflankeerd door het inkomportaal (gewijzigd) en de veranda, met driezijdige of overhoekse erkers, en een kenmerkende dakpartij. Getoogde vensteropeningen.

Volgens de bouwplannen worden in de rechterhelft van het gebouw de woon- en spreekkamer door de inkom- en traphal gescheiden van de keuken. Een suite van salon, eetkamer en veranda neemt de linkerhelft in. Twee slaapkamers waarvan één met balkon, een linnen- en badkamer op de verdieping, die verder uit een kamer met keuken bestaat.

• tadsarchief Antwerpen, bouwdossier 802 # 393.