• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning

Beschrijving

Kleine, karakteristieke dorpswoning, teruggaand op een midden-19de-eeuws volume waarvan rond 1909 een deel werd afgesplitst. Wellicht kreeg de woning toen ook de huidige gevelafwerking.

De lage rijwoning telt drie traveeën onder zadeldak. Segmentbogige muuropeningen, met centraal de deur met twee hardstenen treden. Verzorgde lijstgevel met gootlijst en gecementeerde plint; rood bakstenen parement met gebruik van grijze en gele baksteen voor sierbanden en voor accenten in de rollagen boven de muuropeningen. Onder de gootlijst, een kleurrijke tegelfries, een versiering die vaak gebruikt wordt voor lage dorpswoningen uit deze bouwperiode.

• Kadasterarchief Antwerpen, Mutatieschetsen, Kasterlee, Afdeling 1 Sectie G, 1836/16, 1908/9, 1909/19.