• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning

Beschrijving

Eind-19de-eeuwse karakteristieke dorpswoning; vrijstaande woning ingeplant aan de straatkant van een smal, lang perceel dat doorloopt tot aan de achterliggende Pastoor Dergentstraat.

Het betreft een eenvoudige, maar ruime woning van vier traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak (mechanische pannen). De lijstgevel heeft een rood bakstenen parement met witgeschilderde, gecementeerde horizontale banden en een gecementeerde plint. Rechthoekige muuropeningen onder rechte, doorlopende bovendorpels, waarboven een bakstenen rollaag. Het eind-19de-eeuwse schrijnwerk van deur en vensters is bewaard. De benedenvensters kregen rolluikkasten versierd met typisch eigentijds lambrekijn.

• Kadasterarchief provincie Antwerpen, Kasterlee, Lichtaart, code 03.