• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning

Beschrijving

Karakteristieke dorpswoning, gebouwd rond 1901. Het betreft een lage, vrijstaande woning van drie traveeën en één bouwlaag onder pannen zadeldak; lijstgevels met witgeschilderde banden en rechthoekige muuropeningen. De straatgevel is een lijstgevel met rood bakstenen parement met witgeschilderde, gecementeerde accenten in de vorm van horizontale muurbanden de sluitsteen van de boogvelden boven de muuropeningen. Rechthoekige deur- en vensteropeningen met een rechte latei waarboven een segmentbogig muurveld gevuld met zwart-rood siermetselwerk. Vier sierankers. De woning is gebouwd aan de straatkant van een smal, lang perceel, dat doorloopt tot aan de achterliggende Pastoor Dergentstraat. Het deels gekasseide erf is toegankelijk rechts van de woning.

• Kadasterarchief provincie Antwerpen, Kasterlee, Lichtaart, 1901/7.