Laat-moderne eengezinswoning

Beschrijving

Laat-moderne woning in opdracht van François Moris en naar ontwerp van architect Pol Prims uit 1972. Rijhuis van het bel-etagetype, drie bouwlagen hoog onder een plat dak. Bakstenen voorgevel met markante, quasi vierkante opening bestaande uit een dubbele garagepoort en vensterdeur met glaswand als zijlicht ter hoogte van het gelijkvloers en een volledig beglaasde rechthoekige erker ter hoogte van de eerste verdieping. De tweede verdieping is geopend door een gevelbreed bandvenster. De strakke verhoudingen worden benadrukt door rollagen ter hoogte van de betonnen lateien. De gevel wordt bekroond door een hardstenen lijst op consoles.

• Stadsarchief Antwerpen, bouwdossier 803 # 3774.

Auteurs: Cappuyns, Toon