Burgerhuis met decoratief reliëf

Beschrijving

Burgerwoning in art deco gebouwd in opdracht van Leo Kuylen, naar een ontwerp door de architecten Eduard Bilmeyer en Henri Claes uit 1927. Verhoging van linkertravee later uitgevoerd.

Halfopen bebouwing in baksteen van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak met dakraam. De woning heeft een voortuin die begrensd is door een fraai ijzeren hek met art-decovormgeving. Bakstenen lijstgevel horizontaal geleed door arduinen plint, uitkragende lijst en bandvormige bezetting. Hoektravee met garagepoort, bovenlicht en erboven erker met balkon onder dakuitsprong. Centrale inkomtravee met reliëf voorstellende een molen in ruitvormig veld. Rechtertravee met erker en balkon. Zeer intact geheel van hout- en glaswerk (ruitjes in lood gevat), alsook ijzeren omheining. Typerende trapeziumvorm in raamwerk, omheining, dakuitsprong.

• Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers, 802 # 1521.

Auteurs: Cappuyns, Toon