Art-decogetint burgerhuis

Beschrijving

Burgerwoning in de rij, met voortuin, uit de vroege jaren 1930, met art-deco-inslag. Gebouw van twee traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak, met extra verdieping onder het dak. Bakstenen voorgevel gedecoreerd met stucwerk in art-decostijl ter hoogte van ontlastingen en borstweringen. Hardstenen plint, verhoogd tot borstwering onder de vensters. Gevelopeningen met bovenlicht onder met stuc gedecoreerde, trapeziumvormige ontlastingen. Links smalle inkomtravee met deur onder latei en daarboven een bovenlicht; traphallicht ter hoogte van de verdieping. Rechts brede erkertravee, met puntdak uitspringend in het dak; monumentale driezijdige bakstenen erker bekroond door een met stuc gedecoreerde lijst en een balkon met decoratief smeedijzeren balustrade, waarachter een deurvenster. Het ontwerp is identiek aan dat van de woning "Ons Genoegen" in de Nijverheidslei.

Auteurs: Cappuyns, Toon