Villa Regina

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa Regina

Beschrijving

Villa Regina is een eclectisch landhuis daterend van einde 19de eeuw of begin 20ste eeuw. Het pand is, typerend voor de bebouwing van Ekeren, gelegen in een ruime beboomde tuin, omhaagd en met ijzeren toegangspoort aan de straatzijde. Het betreft een rode baksteenbouw van vier traveeën en twee bouwlagen onder leien tentdak met dakkapellen. Gevels opgetrokken in rode baksteen met decoratieve banden. Twee rechtse gelijkvloerse venters bekroond met balkon. Overige vensters bekroond met decoratieve velden. Vierkante traptoren in linkerzijgevel onder spits bedekt met leien en met decoratieve dakkapellen.

Voormalige hovenierswoning met bovenbouw in vakwerk uit omstreeks 1913, gelegen aanpalend aan de spoorlijn, in zeer vervallen staat.

• Documentatiecentrum Antwerpen Noorderpolders, postkaart CO20029a.
  • Documentatiecentrum Antwerpen Noorderpolders, ongepubliceerde tekst van Wim D'hooge over de bewoningshistoriek.

Auteurs: Cappuyns, Toon