Monument voor de gesneuvelden

Beschrijving

Monument voor de gesneuvelden met halfverheven beeldhouwwerk van E. Joosen, opgericht tijdens het interbellum ter ere van de inwoners van de wijk Sint-Mariaburg die omkwamen tijdens de Eerste Wereldoorlog. Vijf van hen kregen een straatnaam in de wijk bij beslissing van het gemeentebestuur van Ekeren in 1931.

Rechthoekige bakstenen stèle centraal in U-vormige bakstenen ommuring. Gebruik van arduin voor plint, omlijstingen deksteen en pijlers op de hoeken van de ommuring. De stèle bevat een reliëf dat de huldiging van een soldaat voorstelt en daaronder een opschrift '1914-1918 St. Mariaburg - aan zijne helden - à ses héros', beide omlijst in arduin. Voor de stèle een arduinen omlijsting van bloemperken en arduinen plakkaat met foto's inscriptie van namen.

Auteurs: Cappuyns, Toon