Modernistische bungalow

Beschrijving

Modernistische bungalow in tuin volgens bouwaanvraag uit 1930, in opdracht van juffrouw J. Geluk. Gebouw van een bouwlaag en een drietal traveeën onder plat dak met breed uitkragende daklijst. Bepleisterde en beschilderde gevels. Grote, rechthoekige gevelopeningen met arduinen dorpels en bewaard houtwerk met bovenlichten. Eenvoudig achthoekig grondplan rond verhoogde centrale hal met bovenlicht en lantaarn. Woon-, eetkamer en keuken in linker helft, twee slaapkamers en badkamer in rechterhelft. De centrale hal en de grote vensters zorgen voor overvloedig licht in alle kamers.

Naar ontwerp vergelijkbaar met de belendende woning Van Ouwerkerk in de Oudstrijderslei.

• Stadsarchief Antwerpen, bouwdossier 802 # 2647.