Bungalow in cottagestijl

Beschrijving

Bungalow in cottagestijl in opdracht van de heer A. Bremans naar een ontwerp door de architecten Leopold De Coninck en Maurice Potié uit 1928, dieper gelegen ten aanzien van de straat (verwijst naar vroeger, open straatbeeld). Ruime voortuin omsloten door ijzeren hekwerk en poorten tussen bakstenen pijlers. Gebouw van een bouwlaag en een viertal traveeën onder pannen schilddak met dakvensters. Rechts vensterrisaliet onder puntdak. Beluikt venster onder latei en gemetste rondboog met baksteenmozaïek in het boogveld. Daarboven smal venster of 'schietgat'. Centrale inkom opgevat als terrasloggia, beschermd door het overstekende dak dat op een houten post steunt. Linker travee met beluikt venster onder latei.

Volgens de bouwplannen biedt de plattegrond ruimte aan de woonkamer in het verlengde van de terrasloggia, geflankeerd door de keuken en twee slaapkamers, met een derde slaapkamer onder het dak.

• Stadsarchief Antwerpen, bouwdossiers, 802 # 1686.