Laat-modernistische villa

Beschrijving

Laat-modernistische villa met tuin, uit 1978 in opdracht van Jean en Irene De Laet en naar ontwerp van architect Mark Depreeuw. De invloed van Paul Meekels is herkenbaar, bij wie Depreeuw in 1973-1975 stage liep. Baksteenbouw van twee bouwlagen onder laag doorlopend afgewolfd pannen zadeldak (reminiscent aan hoevebouw). Voorgevel geopend met een betonnen latei, waaronder centrale toegangsdeur en links dubbele garage. De rechtertravee is gedeeltelijk zwevend op een betonnen latei. In de zijgevels zijn ter hoogte van de verdieping terrassen gecreëerd door uitsnijding in het dak. Plattegrond gebaseerd op het principe van de split level, centraal ontsloten door een diagonaal geplaatste open trap. Woonkamer met open haard en vide op de begane grond, en werkhoek op de open duplex; deze laatste gelegen boven de eethoek en keuken. Verder op de verdieping slaapkamer, kinderkamer en badkamer met nachthal.

• Stadsarchief Antwerpen, bouwdossiers, 803 # 4737.

Auteurs: Cappuyns, Toon