Villa in naoorlogs modernisme

Beschrijving

Villa in tuin, volgens bouwaanvraag uit 1961 in opdracht van René Zegels en naar ontwerp van architect Jos Leysen. Gebouw van twee bouwlagen onder uitkragend licht hellend lessenaarsdak. Gevels in decoratieve baksteen op natuurstenen plint. Kleine, spaarzaam gekozen, zakelijk omlijste vensters. Opvallend afgerond inkompaviljoen centraal in de voorgevel, met afgerond lessenaarsdak steunend op decoratieve pijler (Y- of boomerangvormig). Grondplan uitwaaierend naar achteren toe, in zuidelijke richting. Grondplan, materialen en boomerangmotief zijn typerend voor het naoorlogs modernisme, waarvan dit een eenvoudig voorbeeld is. Op begane grond inkom- en traphal, keuken en woonkamer met terras, geflankeerd door garage; op verdieping drie slaapkamers en badkamer.

• Stadsarchief Antwerpen, bouwdossiers, 803 # 605.

Auteurs: Cappuyns, Toon