Villa in art-decostijl

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa in art-decostijl

Beschrijving

Woning in art-decostijl uit 1936, in opdracht van de heer J.B.O. en naar ontwerp van architect Pierre Backer Overbeek. De woning is te zien op een promotiefoto van deze laatste. Bakstenen woning in halfopen bebouwing, van een travee en een bouwlaag onder leien zadeldak. Hoekvenster. Bezette bovenbouw. Een atypische absidiale lagere aanbouw in de zijgevel bevat de inkom, met zijlicht onder gestrekte luifel, en een bandvenster onder het conische dak bedekt met daktegels.

• VANVELDHOVEN S. (projectleidster) 2008: Snelinventarisatie St. Mariaburg Ekeren, Archiefonderzoek Havermans.

Auteurs: Cappuyns, Toon