Eengezinswoning in laat-modernistische stijl

Beschrijving

Woning in laat-modernistische stijl in opdracht van L. Melsen en naar ontwerp van architecten Walter Toubhans en Walter Cogge uit 1964. Vrijstaande woning in witgeschilderde baksteenbouw, twee traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak. Sober spel van gevelopeningen suggereert een waardevol grondplan en indeling. Het hoofdvolume omvat volgens de bouwplannen een kantoor, garage (verbouwd), inkom-traphal en keuken op begane grond, drie slaapkamers, badkamer en terras op verdieping. De woonkamer beslaat de naar de tuin geopende, eenlaagse aanbouw achteraan. Uitbreiding tegen rechter zijgevel naar ontwerp van architect Dirk Wauters uit 1994.

• Stadsarchief Antwerpen, bouwdossiers, 803 # 1488, 803 # 1489 en 872 # 552.

Auteurs: Cappuyns, Toon