Art-decowoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Art-decowoning

Beschrijving

Werkmanswoning waarvoor bouwaanvraag door B. Vervliet en C. Putzeys uit 1924, met invloeden van de art-decostijl. De tuin is aan straatzijde omsloten door geometrisch traliewerk op bakstenen onderbouw en tussen bakstenen pilaren. Halfopen baksteenbouw van twee bouwlagen en twee traveeën onder pannen tentdak met uitkragende dakrand. De platte gevelsteen met verdiepte lintvoeg geeft een horizontaal karakter aan de gevel. Rechthoekige gevelopeningen omlijst door betonnen stijlen en bekroning. Gelijkvloers met bandvenster afgeschuind op de hoek. Verdieping met centraal drie gekoppelde vensters, waarboven betonnen bekroning en band, in het dak uitspringend op de linkerhoek en doorlopend op de zijgevel.

• Stadsarchief Antwerpen, bouwdossiers, 802 # 977.

Auteurs: Cappuyns, Toon