Villa in cottagestijl

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa in cottagestijl

Beschrijving

Villa in cottagestijl gebouwd in opdracht van de heer Bosmans, naar een ontwerp door architect Gerard De Ridder uit 1927. Vrijstaand gebouw in baksteenmetselwerk, twee traveeën en twee bouwlagen onder tentdak met mechanische pannen. Inkomportaal rechts onder een typisch overstekende puntgevel in houten stijl- en regelwerk. Linker travee opvallend gemarkeerd door een overhoekse halfronde hoekerker op het gelijkvloers. Linker zijgevel met dakuitsprong. Conventionele plattegrond met salon, eetkamer en terras in de linkerheft, inkom- en traphal en keuken in de rechterhelft; afzonderlijke garage.

• Stadsarchief Antwerpen, bouwdossiers, 802 # 1532.

Auteurs: Cappuyns, Toon