Villa

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa

Beschrijving

Landhuis van circa 1900 van twee bouwlagen en drie traveeën onder geknikte zadeldaken. Gaaf bewaard en typisch gebouwtype voor Sint-Mariaburg en voor deze straat. De villa is opgetrokken in een pittoresk, historiserend eclecticisme. Achthoekige toren op hoek met dakspits. Kasteelvorm benadrukt door centraal inspringende inkomtravee. Bakstenen gevels met banden in donkere baksteen. Ontlastingsbogen van gevelopeningen en rechterbovenbouw door middel van ijzeren I-balken gerealiseerd. Rechtertravee met bakstenen pilasters. Bordes van breuksteen is later toegevoegd.

Oorspronkelijke interieurelementen zoals de decoratieve haard, houten plafonds, houten vloeren.

Auteurs: Cappuyns, Toon