Villa Moeders Rust

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa Moeders Rust

Beschrijving

Landhuis 'Villa Moeders Rust' (opschrift) in opdracht van juffrouw Van Dael en naar ontwerp van J. Lathouwers uit 1909.

Woning in eenvoudige cottagestijl, vrijstaand gebouw met voortuin. Gebouw van twee bouwlagen en drie traveeën onder wolfsdak bedekt met (kunst)leien, met dakrand op houten consoles. Bakstenen gevel met banden en metselboog van gele en zwarte baksteen, ter hoogte van dorpels, lateien en regels. Plint met betraliede keldervensters. Vierkante gevelopeningen onder ijzeren pouterels met bloemmotief, met bewaard houtwerk en rolluiken ter hoogte van het gelijkvloers. Links uitspringende travee, bekroond met opschrift in mozaïek en rondbogig venster onder dakuitsprong met puntdak. Rechts brede driezijdige erker met houten bovenbouw en bovenlichten onder plat dak.

• Stadsarchief Antwerpen, bouwdossier 802 # 172.

Auteurs: Cappuyns, Toon