Samenstel van twee burgerhuizen

Beschrijving

Samenstel van twee quasi symmetrische, eclectische burgerwoningen in de rij, gebouwd rond 1913 in opdracht van J.M. Moerbeek. Beide woningen tellen twee bouwlagen en twee traveeën, onder mansardedak bedekt met leien en per travee voorzien van een dakvenster met decoratieve houten omlijsting. Voortuin omsloten door decoratief smeedijzeren hekwerk. Gevels in gele decoratieve baksteen, met evocatie van klassieke architecturale vormentaal zoals sluit- en hoekstenen, borstwering en bogen in witte en grijze baksteen. Gevel bekroond met kroonlijst voorzien van consoles, klossen en tandlijst. Buitenste traveeën met houten balkon op consoles met luifel op pilasters. Inkomtravee bekroond met reliëffries. Dubbele deur in decoratief houtwerk, met betraliede deurvensters onder frontons. Ramen en deuren met bovenlichten. Glazen luifel boven inkomdeur van nummer 68.

• Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers, 802 # 491.

Auteurs: Cappuyns, Toon