Burgerwoning in cottagestijl

Beschrijving

Burgerwoning in cottagestijl naar ontwerp uit 1928, in opdracht van Corneel Michielsen, van twee bouwlagen en drie traveeën, onder zadeldak bedekt met pannen. Voortuin met bakstenen pijlers waartussen vernieuwd ijzeren hek. Bakstenen voorgevel met bepleisterde banden, doorlopend ter bekroning van rechthoekige gevelopeningen. Verhoogd gelijkvloers. Arduinen plint. Inspringende inkomtravee met klein bordes en smeedijzeren balustrade, deur met bovenlicht en getralied zijlicht onder glazen luifel op smeedijzeren consoles. Brede uitspringende erkertravee onder puntdak. Driezijdige erker met bezette bovenbouw. Identieke erker in linker zijgevel. Conventionele plattegrond volgens de bouwplannen: enfilade van salon, eetkamer en overdekt terras geflankeerd door inkom, traphal en keuken; drie kamers op bovenverdieping.

Auteurs: Cappuyns, Toon