erfgoedobject

Ensemble van winkel en café

bouwkundig element
ID
214588
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/214588

Juridische gevolgen

Beschrijving

Café en woning uit 1911 naar ontwerp van John Caes en in opdracht van de Antwerpse aannemer van openbare werken Frederic Masson. Vormt een ensemble met het naastgelegen winkelhuis.

Hoekpand van twee bouwlagen en vier traveeën aan zijde Leopoldlei, twee traveeën aan zijde Schriek en afgeschuinde hoektravee met inkom waarboven vierkante houten erker, met afgeschuinde hoeken, ter hoogte van verdieping en dak. Mansardedak bedekt met leien en boven elke travee voorzien van een dakvenster met decoratieve houten omlijsting en boogvormig fronton. Bakstenen witgeschilderde voorgevels, bekroond met houten kroonlijst. Arduinen plint. Ramen en deuren onder metselbogen. Bewaard houtwerk van dakvensters, kroonlijst, erker en deur aan zijde Leopoldlei, met decoratief betraliede deurvenstertjes. Het overige raam- en deurwerk is in eenvoudige, passende stijl gerenoveerd.

  • Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers, 802 # 355.

Auteurs: Cappuyns, Toon
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Ensemble van winkel en café [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/214588 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Stad Antwerpen

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.