Vrijstaande woning in laat- of postmodernistische stijl

Beschrijving

Vrijstaande woning in laat- of postmodernistische stijl gebouwd in opdracht van W. Snyers, naar ontwerp van architect Walter Toubhans uit 1980. Grondplan grosso modo in U-vorm rond een centrale patio gericht op het zuidwesten. Baksteenbouw met houten schrijnwerk, de voorbouw van één bouwlaag en de achterbouw van twee bouwlagen, elk onder een pannen zadeldak. Gevelopeningen tot tegen de dakrand zorgen voor een transparant volume. Centraal inspringende inkomtravee met over een diepte van 0,8 meter 'weggesneden' nok, waardoor langs beide kanten lessenaarsdaken ontstaan. Inkom onder gestrekte luifel. De plattegrond groepeert in de achterbouw de zithoek met open haard en vide, de eethoek, keuken, ontbijthoek en beglaasde traphal rond de patio, in de voorbouw de slaapkamer, badkamer, inkomhal en garage; twee kinderkamers met douchecel en 'werkhoek' op de verdieping.

• Stadsarchief Antwerpen, bouwdossier 871 # 1140.

Auteurs: Cappuyns, Toon