Eclectisch burgerhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Eclectisch burgerhuis

Beschrijving

Begin-20ste-eeuwse eclectische burgerwoning van twee bouwlagen en drie traveeën onder pannen zadeldak. Halfvrijstaande woning met decoratieve voorgevel uit gele gevelsteen op hardstenen plint, gedecoreerd met banden in witte en groene steen ter hoogte van dorpels en regels en doorlopend in de ontlastingsbogen tegelfriezen en hardstenen kordons. Getoogde gevelopeningen met rollagen. Licht risaliterende inkomtravee rechts. Dubbele inkomdeur met bovenlicht en decoratief betraliede deurvensters; voetenschraper. Bewaard schrijnwerk, houten rolluiken op begane grond.

Auteurs: Cappuyns, Toon