Grand Hotel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Grand Hotel

Beschrijving

Bodega en hotel, oorspronkelijk genaamd "Grand Hotel", gebouwd in opdracht van Aug. Storms en Joseph Jacobs, naar ontwerp door aannemer Van Laarhoven uit 1923. Beeldbepalend gebouw door de atypische eclectische stijl, de ligging op het kruispunt van drie assen en de historische functie als hotel.

Hoekgebouw van twee bouwlagen en vier traveeën aan zijde Kapelsesteenweg, onder plat dak. Bepleisterde gevels met pilastergeleding, op de hoeken gearticuleerd door ronde gekanteelde torens. Brede gelijkvloerse vensters ontlast door ijzeren lateien met bloemmotief, waaronder gekoppelde kolommen als stijl, met diamantvormig kapiteel, mogelijk van later datum. Op de verdieping smalle vensters met ijzeren balustrade.

Gewijzigd grondplan: wanden afgebroken ter opening van het gelijkvloers in 1927.

• Gemeentelijk Archief Ekeren, bouwdossier B 1923 1114.