Woning in art-decostijl

Beschrijving

Vrijstaande woning met art-deco-inslag uit de jaren 1930, met voortuin. Gebouw van twee traveeën en twee bouwlagen onder leien tentdak met dakvensters. Gevels van gele sierbaksteen op plint van donkere baksteen. Toegangstreden naar deur onder natuurstenen rondboog en met getraliede zijlichten. Halfronde gelijkvloerse erker onder plat dak; de erker is geopend door een bandvenster met houten valramen tussen stijlen en onder waterlijst van natuursteen. Verdieping geopend door gevelbreed bandvenster in natuurstenen omlijsting met robuust uitgewerkte stijlen. Drie gekoppelde vensters onder betonnen latei in de zijgevel, met glaswerk in art-decostijl. Garage van een bouwlaag onder plat dak aangebouwd tegen de rechter zijgevel. Bewaard houtwerk van deur en garagepoort met smeedijzeren traliewerk.

Auteurs: Cappuyns, Toon