Villa

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa

Beschrijving

Eclectisch landhuis uit eind 19de eeuw in ruime tuin. Garage aangebouwd tegen linkerzijgevel circa 1933 in opdracht van Louis Brandt (zie de werkhuizen Ed. Brandt en Co) en naar ontwerp van J. Noë, met baksteenreliëf boven de poort en vakwerk met ruwe beraping onder het dak. In 1947, 1961 en 2001 volgden nog verbouwingen.

Vrijstaande woning van twee bouwlagen en drie brede traveeën onder een pannen zadeldak. Voortuin omsloten met ijzeren hekwerk op bakstenen basis. De gevels kregen een rood bakstenen parement, omlijst met bepleisterde banden en geblokte pilasters. Arduinen plint verhoogd met bepleistering. Rechthoekige vensters op doorlopende hardstenen dorpels; rollagen met sluitsteen. Inkom tot de woning in de rechterzijgevel onder luifel met daktegels.

• Stadsarchief Antwerpen, bouwdossiers, 802 # 3109.
  • Gemeentelijk Archief Ekeren, bouwdossiers, 1947 15 en 1961 27.