Eclectische burgerwoning met voortuin

Beschrijving

Eclectische burgerwoning met voortuin, gebouwd in het eerste kwart van de 20ste eeuw. Half vrijstaande woning van drie traveeën en twee bouwlagen onder gemansardeerd zadeldak. De mansarde is bedekt met daktegels en voorzien van nieuwe dakvensters. De voortuin is omsloten met een buisijzeren hek op een bakstenen onderbouw.

Bakstenen voorgevel met hardstenen plint en houten kroonlijst op klossen. Ritmering van de gevel door hardstenen kordonlijst en gestucte speklagen. Onder de kroonlijst, een fries met cementtegels. Rechthoekige gevelopeningen met bewaard schrijnwerk. Goed bewaard houtwerk; centraal balkon is verwijderd.

Achterliggend een bakstenen schuur onder pannen zadeldak, wellicht uit begin 20ste eeuw.

Auteurs: Cappuyns, Toon