• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Burgerwoning gebouwd in opdracht van August Bogaerts, volgens een bouwdossier uit 1914.

Half vrijstaand, eclectisch huis met voortuin. Bakstenen gebouw van drie traveeën en twee bouwlagen op een verhoogde hardstenen plint en onder een pannen zadeldak. Gebruik van decoratieve witte en groene steen voor banden (doorlopend over de zijgevels) en rollagen. Gelijkvloers met getoogde gevelopeningen met bovenlichten, onder rollaag met natuurstenen sluitsteen. Vensters op doorlopende hardstenen dorpel. De dubbele deur bevat twee decoratief betraliede deurvensters. Verdieping met centraal dubbel venster en links en rechts enkele vensters, alle op hardstenen dorpels en onder gemetste korfboog met natuurstenen sluitsteen. Bewaard houtwerk. De voorgevel wordt bekroond door een reliëfband met doorlopend festoen in stucwerk en op de hoeken ter hoogte van de verdieping gearticuleerd door baksteenreliëf.

Mansardedak met dakkapel niet uitgevoerd of nadien afgebroken.

Interieurindeling met klassieke enkelhuisplattegrond: enfilade van salon en eetkamer bereikbaar via belendende gang. Bij de eetkamer aansluitend een veranda, met links daarvan een keuken waarachter een bijkeuken. Opvallend bij dit grondplan is de ruime keuken, die in de vrije zijgevel met een driezijdige erker is uitgebouwd.

• Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers, 802 # 530.

Auteurs: Cappuyns, Toon