Villa De Kelle

Beschrijving

Villa gebouwd in de jaren 1950 naar een ontwerp van architect Maurice Haegebaert (De Haan) in regionalistische, traditioneel landelijk geïnspireerde stijl. Lage villa gekenmerkt door de steile, pannen bedaking met dakvensters en door de (weliswaar beperkte) volumewerking met uitsprong voor de autobergplaats. Sierankers, steunberen en deuromlijsting verwijzen naar de invloed van de landelijke architectuur. Openingen met sierluiken. Omgevende beboomde tuin met lage witgeschilderde bakstenen afsluiting en pijlers onder meer met gevelsteen en architectennaam.

• Archief Onroerend Erfgoed - Afdeling West-Vlaanderen, Archiefnummer W/00266.

Auteurs: Vanwalleghem, Aagje