Bungalow

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Bungalow

Beschrijving

Bungalow of 'lusthuisje' wellicht in opdracht van De Brie, uit de jaren 1920, van een bouwlaag onder zadeldak. Achterin gelegen, op het domein Beukenhof (nummer 39). Aan de straatzijde toegang via smeedijzeren poort tussen bakstenen pijlers en ommuring, die een restant van kasteel Beukenhof zijn.

Beplankte gevels. Voorgevel met houten open veranda en deurvensters. Aanbouw rechts onder plat dak, met vensters met gekleurd glas in de bovenlichten. Houtwerk en glaswerk bewaard maar in slechte staat. Het pseudo-mansardedak voorzien op het bouwplan werd blijkbaar niet uitgevoerd. Uitbreiding met paviljoen van één bouwlaag en driezijdige erker waarvoor bouwaanvraag naar ontwerp van E. Luijckx

• Stadsarchief Antwerpen, bouwdossiers 802 # 1728 en 802 # 1751.
  • VANVELDHOVEN S. (projectleidster) 2008: Snelinventarisatie St. Mariaburg Ekeren, Archiefonderzoek Havermans.

Auteurs: Cappuyns, Toon