Villa Paul

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa Paul

Beschrijving

Landhuis 'Villa Paul', in eenvoudige cottagestijl van circa 1900, met omhaagde voortuin. Gebouw van twee bouwlagen en drie traveeën onder schilddak, overgaand in een zadeldak boven het hoekrisaliet, beide bedekt met pannen, voorzien van kleine dakvensters en met brede daklijsten geschraagd door houten consoles. Bakstenen voorgevel gedecoreerd met banden en metselbogen in gele baksteen, doorlopend op zij- en achtergevels. Gevelopeningen onder gemetste segment- en rondbogen. Hoekrisaliet onder puntgevel met opschrift VILLA PAUL. Waarnaast inspringende inkomtraveeën onder luifel op hoekpilaar.

Goed bewaard en typerend voor de straat.

Auteurs: Cappuyns, Toon