Villa ontworpen door Marcel Driesmans

Beschrijving

Villa vermoedelijk in het interbellum gebouwd naar een ontwerp van "L'ARCHITECTE/ MARCEL DRIESMANS/ LE ZOUTE S/M" - zie gevelsteen in hekpijler - in een regionalistische, traditioneel landelijk geïnspireerde stijl. Wit beschilderde baksteenbouw onder zwarte, pannen zadeldaken met dakvensters met tuitgevels. Gedetailleerde, versneden puntgevelafwerking. Windvaan met haan. Oorspronkelijk lager volume aan straatzijde autobergplaats, thans voorzien van erker. Vernieuwd schrijnwerk met kleine luiken. Omliggende tuin met haag en lage, bakstenen muur met kleine pijlertjes.

• Archief Onroerend Erfgoed - Afdeling West-Vlaanderen, Archiefnummer W/00266.
  • Herwaarderingsplan Concessie De Haan, Kleio en Mino, 2011.