Hoekgebouw in naoorlogs modernisme

Beschrijving

Hoekgebouw (Korte Bist) in naoorlogs modernisme, gebouwd in opdracht van Isabelle Lenaerts, naar een ontwerp door architect Gérard Saenen uit 1947. Wederopbouw van een tijdens de Tweede Wereldoorlog vernield pand, met twee appartementen boven een commercieel gelijkvloers. Oorspronkelijk ingang op de hoek, nu dichtgemaakt. Horizontalisme door gebruik van decoratieve gele baksteen en doorlopende vensters, dynamisch karakter door transparante, boogvormige erker. Volgens de bouwplannen café met woonkeuken en slaapkamer op begane grond; appartementen bestaande uit woonkamer annex studio, keuken, slaapkamer en badkamer.

• Stadsarchief Antwerpen, bouwdossier 802 # 4840.

Auteurs: Van den Borne, Steven; Cappuyns, Toon