Vrijstaande bungalow in laat-modernistische stijl

Beschrijving

Vrijstaande woning in eenvoudige maar krachtige laat-modernistische stijl gebouwd in opdracht van P. Peetermans, naar een ontwerp van architect Etienne De Pessemier van het architectenbureau Arcon uit 1962. Bakstenen bungalow van één bouwlaag onder naar het midden toe afwaterend dak (Expo 58-stijl). Aanbouw tegen de achtergevel van één bouwlaag onder plat dak.

Eenvoudig grondplan met, volgens het bouwdossier, drie slaapkamers en badkamer aan de straatzijde, en de L-vormige woonkamer aan de tuinzijde, met tussen beide de keuken en eethoek. Voorgevel met bandvenster in opvallende betonnen omlijsting met stijlen die fungeren als afscherming. De aanbouw van de woonkamer is geopend naar de tuin. De oksel in de rechter zijgevel tussen voorbouw en achterbouw herbergt de inkom, die volgens het bouwdossier onder een gestrekte doorlopende luifel is gevat, waarnaast de schoorsteen van de open haard die uit het gevelvlak springt.

• Stadsarchief Antwerpen, bouwdossier 803 # 1115.

Auteurs: Cappuyns, Toon