Villa Nitouche

Beschrijving

Villa in 1929 ontworpen door architect Georges Van Houtryve, geïnspireerd door de Anglo-Normandische stijl. Een plan van 1940 van architect René van Oyen (Brugge) toont wijzigingen aan het interieur. Scherp pannen zadeldak, doorbroken door geornamenteerde schoorstenen en dakkapel onder zadeldak. Voorgevel uitgewerkt als puntgevel gemarkeerd door twee risalietvormende puntgevels met geveltoppen met pseudovakwerk. Deels bepleisterde en witbeschilderde baksteengevels. Steunberen. Schrijnwerk met kleine roedeverdelingen en deels luiken. Omgevende tuin met lage bakstenen afsluiting met getrapte hekpijlers en zware kettingen op palen.

• Archief Onroerend Erfgoed - Afdeling West-Vlaanderen, Archiefnummer W/00266.
  • Gemeentearchief De Haan, Bouwvergunningen, 1929/4, 1940/458.