Villa met drie woongelegenheden

Driedubbele villa respectievelijk "Les lilas", "Les Muguets" en "Choubinette".

Ruime villa bestaande uit drie woongelegenheden, ontworpen door architect Maurice Vermeersch (Brugge) in 1949 in de regionalistische, traditioneel landelijk geïnspireerde stijl. Typerende, scherpe, pannen zadeldaken, doorbroken door geprofileerde schoorstenen en dakkapellen met tuitgevel. Witbeschilderde baksteengevels op gepekte plint. Rechter zijgevel gemarkeerd door driezijdige erker onder wolfsdak. Beluikte ramen. Bouwplan (van 1949) vermeldt als bouwmateriaal: rode gegolfde Pottelbergse pannen; gewit, rood Noors dennenhout; Boomse tegels; Papesteen (plint). Omgevende tuin met haagafsluiting en bakstenen hekpijlers.

• Archief Onroerend Erfgoed - Afdeling West-Vlaanderen, Archiefnummer W/00266.
  • Gemeentearchief De Haan, Bouwvergunningen, 1949/4.