Villa van 1906

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa van 1906

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek De Haan Concessie: centrale deel

Villa thans hotel "De Gouden Haan".

Villa gedateerd "1906", oorspronkelijk gebouwd als kinderhome "Colonie de vacances de Jemeppe - Liège". Baksteenbouw met gecementeerde en beschilderde gevels onder gevarieerde bedaking (gevormd door schilddak, overstekende afgewolfde puntgevels en dakkapellen onder sleepdak). Voormalige centrale loggia en balkons later voorzien van glazen wand. Erker met bovenliggend balkon aan de zijgevel. Fraai houtwerk, eertijds witbeschilderd.

• Archief Onroerend Erfgoed - Afdeling West-Vlaanderen, Archiefnummer W/00266.

Auteurs: Vanwalleghem, Aagje