Hedendaags complex

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hedendaags complex

Beschrijving

Hedendaags complex met kantoor, appartement en twee woningen, naar ontwerp van de architecten L. Delouw, R. D'hondt en G. Berthels (ontwerpteam Arcad), met bouwtoelating van 1988.

Vrijstaand geheel met afgeronde hoek dat zich op een harmonische wijze in de gegeven stedenbouwkundige context inpast; de kleinschaligheid en het karakter van de omringende bebouwing werden gerespecteerd, onder meer door de bewuste verdeling van de zichtgevel aan de dries, de afwisselende schikking van de dakvolumes, het aangepaste materiaalgebruik: roodbruine gevelsteen afgewisseld met betonelementen.

• Bouwdossiers Sint-Amands, 88/69.

Auteurs: Plomteux, Greet; De Sadeleer, Sibylle