Dubbelvilla Les Halbruns en Les Colverts

Beschrijving

Dubbelvilla in spiegelbeeldschema ontworpen door architect Jo Verleye (Knokke) in 1951 in sobere regionalistische, traditioneel landelijk geïnspireerde stijl. Dwars op de straat georiënteerd. Scherpe pannen zadeldaken, doorbroken door dakkapellen en risalietvormende tuitgevel, witbeschilderde baksteengevels op gepekte plint, steunberen, met baksteen omlijste rondbogige toegangsdeur, geornamenteerde schoorsteen, beluikte ramen met kleine roedeverdeling; markerend hoektorentje onder tentdak. Omgevende tuin met lage witbeschilderde bakstenen afsluiting (onder ezelsrug) en achterliggende hoge haag.

• Archief Onroerend Erfgoed - Afdeling West-Vlaanderen, Archiefnummer W/00266.
  • Gemeentearchief De Haan, Bouwaanvragen, 1951.