Villa Ishofa

Beschrijving

Gelegen op de hoek met de Bretoenselaan. Villa zogenaamd "Ishofa". Villa gebouwd in 1938 naar een ontwerp van architect Léon Ide (De Haan) en naar verluidt gewijzigd in 1946. Villa met verhoogde begane grond, bereikbaar via rechte trappenpartij met in de heuvel ingewerkte garage. Opgetrokken in regionalistische, traditioneel landelijk geïnspireerde stijl, onder meer gekenmerkt door haakse, scherpe zadeldaken, tuitgevels op schouderstukken, witbeschilderde baksteengevels op gepekte plint, steunberen, en geschilderde ramen en deuren met kleine roedeverdeling (oorspronkelijk schrijnwerk thans vervangen). Omgevende tuin met lage bakstenen afsluiting aan de straatzijde.

• Archief Onroerend Erfgoed - Afdeling West-Vlaanderen, Archiefnummer W/00266.
  • Gemeentearchief De Haan, Bouwaanvragen, 1938/22.