Villa Les Argousiers

Beschrijving

Gelegen op de hoek met de Tollenslaan. Villa gebouwd naar een ontwerp van architect Gustave Carlier (Brussel) van 1925 met Anglo-Normandische inslag. Deels witbepleisterde, deels witbeschilderde baksteengevels op gecementeerde plint; pseudovakwerk in geveltoppen van puntgevels en ter hoogte van tweede bouwlaag (aansluitend bij kroonlijst); Geknikt pannen tentdak, doorbroken door geprofileerde schoorsteen, dakramen en afgewolfde puntgevels. Driezijdige erkers, al dan niet bekroond met balkon. Schrijnwerk met kleine roedeverdelingen, soms in het bovenlicht. Omgevende tuin met bakstenen hekpijlers en haagafsluiting.

• Archief Onroerend Erfgoed - Afdeling West-Vlaanderen, Archiefnummer W/00266.
  • Gemeentearchief De Haan, Bouwvergunningen, K1925/A34.