Oorlogsgedenkteken

Beschrijving

Gedenksteen voor de militaire en burgerlijke slachtoffers gevallen tijdens de beide wereldoorlogen. Opgetrokken in rode baksteen met flankerende pilasters en onder een rondbogig fronton met sluitsteen onder dekplaten in blauwe hardsteen. Bakstenen sokkel waarin een bloembak is uitgespaard en met afgeronde hoeken. Rechthoekige en rondboognis met marmeren platen waarop de namen van de slachtoffers omringd door guirlandes. Op de bovenste plaat in bas-reliëf een kruis en wapenschilden van België en Vlissegem en onder meer het opschrift "GESNEUVELD VOOR HET VADERLAND/ VLISSEGHEM/ AAN ZIJNE SLACHTOFFERS VAN DEN WERELDOORLOG/1914-1918/ TER EEUWIGER GEDACHTENIS".

• Archief Onroerend Erfgoed - Afdeling West-Vlaanderen, Archiefnummer W/00271.
  • JACOBS M., Zij, die vielen als helden… Inventaris van de oorlogsgedenktekens van de twee wereldoorlogen in West-Vlaanderen, Deel 2, Brugge, 1996, p. 409.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia