Villa Les Ecureuils

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa Les Ecureuils

Beschrijving

Villa "LES/ ECUREUILS" samen met nummer 19 circa 1938-1939 gebouwd in opdracht van Phil Van Roy, handelaar uit Anderlecht. Twee nagenoeg identieke villa's met modernistische inslag. Met gekoppelde garages en gelegen in een kleine tuin van de straat afgescheiden door een ligusterhaag. Twee bouwlagen onder (recent) schilddak (mechanische pannen) met witbepleisterde gevels boven een plint met zwarte tegels. De voorgevel wordt gedomineerd door een halfronde, oplopende erker. Rechthoekige muuropeningen, rondboogdeur met bewaard schrijnwerk en onder betonnen luifel. Oprit met lage witbepleisterde hekpijlers en muurtjes.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: Mutatieschetsen, Klemskerke, 1938/35.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia